Makedonya Ve Bulgaristan’da Kurban Heyecani

Vakfımızın düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonu Makedonya ve Bulgaristan’da başarı ile gerçekleştirildi. Çevre ve sağlık yönünden hijyenik ortamlarda büyük baş hayvanlardan, dini kurallara uygun olarak kesilen kurbanların etleri, titizlikle Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yoğun talebin olduğu organizasyona ülkemizden yüzlerce hayırseverin katılımıyla komşu Balkan ülkelerinde Kurban Bayramı paylaşma ve kardeşlik duyguları içinde heyecanla kutlandı.

Makedonya’da Kurban Heyecanı

Makedonya’daki kurban çalışmalarına Vakfımız mütevelli heyeti başkanı Av. Şükrü Çeşme ve Av. İbrahim Gümüş bizzat katıldı. Makedonya’da ev sahipliği yapan Gostivar şehrinde bulunan Genç Kalemler Derneği’nin başta yönetim kurulu başkanı Türker Kamber olmak üzere üyelerinin özverili ve üstün gayretleriyle kurban kesimi titiz bir şekilde gerçekleştirildi.

Bayramın birinci günü Gostivar’da bulunan gelişmiş mezbahada hijyenik ortamda, vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak, besmele ve tekbirlerle dini kurallara uygun olarak kesilen büyük baş kurbanlıkların etleri, 7-10 kilogramlık paylara ayrılarak poşetlere konuldu. Ardından özel hazırlanmış kutulara yerleştirilen etler, önceden hazırlanmış listelere göre Gostivar bölgesi başta olmak üzere, Makedonya’nın doğu bölgelerinde en ücra köylere kadar özenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kurban kesimine bizzat katılan vakıf yetkilileri tarafından da vekalet veren hisse sahiplerine cep telefonundan kısa mesaj yoluyla aynı gün bilgi verildi.

Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği’nin de katıldığı Makedonya’daki kurban kesimi neticesinde yaklaşık beş yüz aileye ve binlerce kişiye kurban eti ulaştırıldı.

Genç Kalemler Derneği başkanı Türker Kamber, organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, Makedonya’da yoksulluk içinde yaşayan ihtiyaç sahibi çok sayıda Müslüman olduğunu, ileriki yıllarda daha büyük kurban organizasyonları yapılmasını istediklerini söyledi.

Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş ve beraberindekilerin geçtiğimiz Ramazan ayında gerçekleştirdikleri ziyarette kararlaştırıldığı üzere Vakfımız tarafından bir adet masa üstü bilgisayar Genç Kalemler Derneği’ne hediye edildi. Vakfımızın katkılarıyla Dernek binasının iç teşrifatı da yenilendi. Türker Kamber, Edirne Mimar Sinan Vakfı’na da teşekkür ederek her türlü çalışmada birlikte olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bulgaristan

Vakfımızın düzenlediği vekalet yoluyla Kurban kesimi organizasyonunun bir kısmı da Bulgaristan’da gerçekleştirildi. Buradaki çalışmalara da Vakfımızı temsilen Av. Müjdat Kahve ve Mustafa Suiçmez katıldı. Şumnu şehrinde dini kurallara uygun olarak titizlikle kesilen kurbanlıklardan elde edilen etlerin bir kısmı yatılı olarak okuyan öğrenciler için kullanılmak üzere Şumnu ve Rusçuk İmam Hatip Liselerine teslim edildi. Yüzlerce aileye de kurban eti ulaştırıldı.

İki ayrı ülkede yapılan organizasyon neticesinde 203 hayırseverin vekaletiyle, 17 si Makedonya’da, 12 si Bulgaristan’da olmak üzere toplam 29 adet büyük baş hayvan kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış oldu.

Organizasyona nezaret eden Vakfımız yetkilileri ve temsilcileri çalışmaların tamamlanmasının ardından yurda döndü.

DSCI0418_653x490

DSCI0424_653x490