Rumeli Gençlik Grubu Istanbul’da

Rumeli Gençlik Grubu ve Öğretmenler Platformu Üyeleri, Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş Beyin de katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’a tarihi ve kültürel içerikli bir gezi düzenledi. Geziye İstanbul da çeşitli üniversitelerde eğitimine devam eden Rumeli Gençlik Grubu Gönüllüleri de katıldı.

İstanbul Gezisi, İstanbul’ un fethinin üç boyutlu resmedildiği ve seslendirildiği Panorama 1453 Fetih Müzesi ile başladı.

Program dâhilinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camiine gidildi. Gülhane Parkı içinde geçtiğimiz sene açılan Müslüman bilim adamlarının tarih boyunca yapmış oldukları buluşların sergilendiği İslam Teknoloji Bilim Tarihi Müzesi gezildi.

Tarih şuurumuzun canlandırıldığı, kültürel ve manevi değerlere farkındalık hissinin arttığı, üyeler arasında ülfet ve muhabbet duygularının pekiştirildiği seyahat; Rumeli Gençlik Grubu ve Öğretmenler Platformu etkinlikleri arasında yerini aldı.