Yaz Etkinlikleri Veda Programi-1

2008 Yaz etkinlikleri veda programı Vakfımızın merkez binasında, Mimar Murat Yılmaz Konferans salonunda düzenlendi.
      Vakıf Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Sabahattin BİLGİÇ in yaptığı açılış konuşmasına müteakip, Vakfımız Kurucu Başkanı Hasan GÜMÜŞ Beyefendinin ve Vakfımızı ziyarete gelen Gümülcine Baş Müftü yardımcısı Fehim Ahmet in yaptıkları konuşmaların ardından Yaz Etkinlikleri bünyesinde oluşturulan Tasavvuf Musikisi Korosunun konseri ile devam edildi.

Okulların tatile girmesi ile birlikte ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaz aylarındaki tatil günlerini boş geçirmemelerine yönelik olarak düzenlenen Sosyal ve Kişisel Gelişim, Ahlaki ve Görgü Kuralları, Piknik, Geziler ve Sportif Faaliyetleri içeren Yaz Etkinliklerimiz
çerçevesinde öğrencilerimize; Yüzme, Futbol ve Masa tenisi eğitimleri verilerek fiziki gelişmelerine, kurulan Tasavvuf Musikisi Korosu bünyesinde sanatla haşır neşir olmalarına, düzenlenen şehir içi geziler ile Edirne nin tarihi ve turistik yerlerini tanımalarına, yaptığımız Çanakkale gezisi ile tarihte ” Türk ün Varolma Savaşı” olarak yerini alan Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarının cereyan ettiği yerleri yakından görerek, Atalarımızın hangi şartlar altında kahramanlık destanların yazdıklarını gözlerimizle şahitlik etmelerine olanak sağlanmıştır. Öğrencilerimizin stratejik zekalarının gelişimine, düşünme ve karar alma yeteneklerini arttırmaya yönelik Satranç Turnuvaları düzenlenmiş, düzenlenen okuma saatlerinde ise kitap okuma alışkanlıklarının gelişmesi amaçlanmış,düzenlenen Piknikler ile de; bir arada olma, birlikte zamanı ve hayatı paylaşma alışkanlıklarının gelişmesi amaç edinilmiştir.
Dolu dolu geçtiğine inandığımız 2008-Yaz Etkinlikleri 01 AĞUSTOS 2008  günü Vakfımız Merkez binasında Balkan Kültür Merkezi, Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda yapılan ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan veda programı ile son buldu.