28 Nisan’da Selimiye Meydaninda

Vakfımız bu yıl Peygamber Efendimizi (sav) Selimiye Meydanı’nda görkemli bir programla anacak. Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşriflerinin 1441. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan programda Mehteran-ı Eyüp Sultan konser verecek. Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün de bir konuşma yapacağı programda katılımcılara etli pilav, ayran ikram edilecek ve çocuklara oyuncak hediyeler dağıtılacak. Tüm halkımızı eş, dost ve çocuklarıyla kutlu doğum şölenimize bekliyoruz.

“Istikbal Islam’indir”

Geçtiğimiz günlerde umre ziyaretinden dönen Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş, Balkan Kültür Merkezi’nde yaptığı aylık olağan konuşmasında “İstikbalde dünyada kurulacak olan yeni medeniyet yine İslam kökenli olacaktır. Bizlerin de bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bizden önce üzerlerine düşeni yapanlar oldu. Ashab-ı kiram Bedir’de, Uhud’da, Hendek’te, Hayber’de yaptı. Ecdadımız İstanbul’un fethinde, Balkanların fethinde, Yemen’de ve Çanakkale’de yaptı.” dedi. 22 Mart 2012 Perşembe günü düzenlenen programı Edirne merkez ve ilçelerin yanı sıra Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli gibi çevre illerden katılan yüzlerce kişi ilgi ile takip etti. Programın sonunda dinleyicilere hurma ve zemzem ikram edildi.

Ağiz Ve Diş Sağliği Semineri

Rumeli Gençlik Grubu üyelerine yönelik olarak düzenlenen “Ağız ve Diş Sağlığı” konulu seminer 10 Mart 2012 günü Güldeste binasında gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Dt. Alpaslan Bülbül katıldı. Bülbül konuşmasında çeşitli istatistiki bilgiler vererek ağız ve diş sağlığının ülkemizde son derece ihmal edilen bir konu olduğunu belirtti. Misvak kullanmanın önemine de değinen Bülbül, “Diş fırçasının yanı sıra misvak da kullanmamız gerekir. Misvakın diş temizliğindeki önemi bugün bilimsel olarak da tespit edilmiştir. Bundan binbeşyüz yıl önce misvakla devamlı olarak ağız ve diş temizliği yapan ve bunu ümmetine öğütleyen bir Peygamberin takipçisi olduğumuz iddiasında olan bizlerin durumu içler acısı.” dedi.

Siyer Okumalarinin Konuğu Fehim Ahmet Oldu

Rumeli Gençlik Grubu tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen ve Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün katılımıyla her hafta pazar günü gerçekleştirilen Siyer Okumaları programının şubat ayının son haftasındaki konuğu Batı Trakya’dan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet oldu. 26 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Fehim Ahmet’i takdim eden Hasan Gümüş “Bugünlerde yapacağımız umre ziyaretine gidiş günümüz belli olmadığı için programı devam ettirmesi için Fehim Ahmet’i davet ettim. Fehim Ahmet Hoca, Vakfımızın kuruluşunda emeği olanlardan ve Vakfımızın ilk mezunlarındandır. Katıldığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Mülki Idare Sistemi Ve Edirne

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner’in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Mülki İdare Sistemi ve Edirne” konulu söyleşi programı 24 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere daire amirleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Vakfımız gönüllüsü katıldı.

Edirne Mimar Sinan Vakfi  Balkanlara Ve Türkiye’ye Hizmet Ediyor

Edirne Mimar Sinan Vakfi Balkanlara Ve Türkiye’ye Hizmet Ediyor

Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş, gazeteci ve televizyon programcısı Adem Özsoy’un hazırlayıp sunduğu ve Rumeli Tv’de yayınlanan “Edirne Gündemi” programının konuğu oldu. Hasan Gümüş’ün Balkan Kültür Merkezi’ndeki çalışma ofisinde çekimleri gerçekleştirilen...
Iş Adami Mimar Murat Yilmaz Vakfimizi Ziyaret Etti

Trakya Üniversitesi’nde öğrencilik yıllarında Vakfımız misafirhanelerinde kalan iş adamı Mimar Murat Yılmaz Vakfımızı ziyaret etti.

Balkan Kültür Merkezi, Güldeste Çocuk Yuvası ve Güldeste yurdunun inşasında öncülük yapan ve maddi destek sağlayan Murat Yılmaz Vakfımız tesislerini gezdi.

Vakiflar Bölge Müdürünün Ziyareti

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler Vakfımızı ziyaret etti. 14 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Vakfımız mütevelli heyet üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Binler, Hasan Gümüş ile görüştü. 2012 yılı Vakıflar Haftasının  Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Balkan Vakıfları” temasıyla kutlanacağını, bu vesileyle bu ziyareti yaptıklarını belirten Binler, Edirne Mimar Sinan Vakfından kutlamalarla ilgili destek beklediklerini söyledi. Binler “Edirne Mimar Sinan Vakfının bir tabela vakfı olmadığını, bölgemize ve Balkanlara yönelik somut çalışmaları ve hizmetleri olduğunu biliyoruz. Bu yıl ki kutlamalara ciddi bir şekilde katılacağına inanıyoruz.” dedi. Edirne’nin tarihi ve coğrafi konumu itibariyle Balkan Vakıflarının da merkezi olduğunu belirten Hasan Gümüş, Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak uluslararası nitelikte bir programla kutlamalarda yer alacaklarını kaydetti. Binler ziyaretin sonunda, ufuk açıcı ve heyecan verici görüşmeden dolayı Hasan Gümüş’e teşekkür ederek Vakfımızdan ayrıldı.

Prof. Şentop’un Ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop Vakfımızı ziyaret ederek Kurucu Başkanımız Hasan Gümüş ile bir araya geldi. Anayasa Platformu’nun üçüncüsünü düzenlediği ‘Anayasa Vatandaş Toplantıları’ için 05 Şubat 2012 günü Edirne’ye gelen anayasa hukukçusu Prof. Şentop, programının ardından Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi’nde Hasan Gümüş’ü ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Gümüş ile eskiye dayalı dostlukları olduğunu belirten Şentop, yeni ve sivil bir anayasa için katılımcı ve uzlaşmacı bir ruhla sivil toplumla birlikte hareket etmeye çalıştıklarını kaydetti. Hasan Gümüş de kaliteli ve gayretli bir akademisyen ve siyasetçi olarak tanıdığı Şentop’u yakın bir tarihte Edirne’de ağırlamak istediklerini belirterek kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

Senad Haciç Vakfimizin Misafiri Oldu

10 aralık 2011 tarihinde Bosna Hersek’in Banoviçi şehrinden Hac vazifesi için Mekke’ye gitmek üzere yaya olarak yola çıkan Boşnak Müslüman Senad Haciç Türkiye’ye ulaştı. 31 Aralık 2011 günü akşam saatlerinde yurda giriş yapan Haciç’i Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş ve mütevelli heyet üyesi Hasan Kırık Kapıkule’de karşıladı. Haciç, ertesi gün Vakfımız Balkan Kültür Merkezi’nde mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.